Filosofie

De Driade Premium Series Samengevat

 

Uitdagend en opwindend is de tijdloze klassieke Driade vorm teruggekeerd!

Ontworpen op de hoogste stand der techniek door de oorspronkelijke ontwerper Arnold Heres.

Er is diepgaand onderzoek verricht om het maximale uit de muziek te halen en een ongekend luisterplezier te creëren in een nieuwe dimensie.

De Driade Premium Series luidsprekers staan voor natuurlijk geluid, tempo & ritme en een herboren plezier in muziek!

Driade Model 1 heeft de originele Driade vorm die zich weerspiegeld in alle Driade modellen. Model 1 is de basis van het Driade design, waar alle Driade modellen van zijn afgeleid.

 

Driade is een van de weinige high-end luidspreker fabrikanten die hun eigen chassis ontwerpen. Onze 25 mm met hand gelakte zijden dome tweeter die gebruikt wordt in elke Driade Premium Series luidspreker heeft een extreem lage resonantie frequentie van 680 Hz en vervoerd de luisteraar met een volle, warme en toch snelle, ongekleurde weergave en een authentieke ruimtelijke afbeelding. Het volume achter het zijden membraan is luchtstroom geoptimaliseerd en gevuld met een specifiek dempingsmateriaal.

 

Alle 7” Driade bas chassis beschikken over een open, luchtstroom geoptimaliseerde fase plug, een 32mm spreekspoel en een massief magneet systeem met gepolijste open pool platen. De 4” Driade middentoners in Model 3 en Model 4 beschikken over dezelfde eigenschappen, behalve dat hier een 25mm spreekspoel gebruikt is. De chassis verschillen met betrekking tot het conus materiaal, het spreekspoel materiaal, de lengte van de spreekspoel en de magneetsterkte.

 

In Model 1 en Model 3 wordt een 7” bas-middentoner gebruikt met een extreem lichte papier-carbon conus. Deze conus produceert een aangename, warme en open weergave met een duidelijke middentonen definitie en een krachtige basweergave.

Model 2 gebruikt een 7” bas-middentoner met de beroemde 3-laags Kevlar Hexacone conus. Deze driver produceert een ongekleurde, strakke bas en draagt bij aan een kristal heldere totale geluidsweergave. De Hexacone chassis zijn oorspronkelijk ontworpen door Driade en worden altijd als een standaard kenmerk in de Driade luidsprekers gebruikt.

 

Model 4 gebruikt 4” en 7” Arcosia chassis met een magnesium 3-laags conus die stijfheid en demping combineert. De nieuw ontwikkelde dynamische conus geometrie resulteert in een ongehoorde natuurlijke weergave en diepte van het geluidsbeeld.

 

Onze onderzoeken zijn overwegend gericht op natuurlijke geluidsweergave. We gebruiken geen standaard dempingsmateriaal; ook gebruiken we geen koperen kappen over de spreekspoel spleet; we gebruiken interne bekabeling bestaande uit 98 aders en opgebouwd uit carbon, zilver en koper en wij bieden geen bi-wiring opties. Voor onze scheidingsfilters wikkelen wij onze eigen spoelen, waarbij de spoeldraad gewikkeld is van haardunne aders. We gebruiken polycarbonaat condensatoren en carbonfilm weerstanden. Alle componenten zijn gemeten en gepaard.

 

Wij streven ernaar om met onze designs, ontwikkeling en fabricage van de Driade high fidelity producten de onvergelijkbare, natuurlijke Driade weergave te bereiken. Een weergave met tempo & ritme en een herboren plezier in muziek!