Over

Driade, the shape of sound to come

Het afgelopen decennium heeft een opzienbarende verandering in het vastleggen, overdragen en weergeven van muziek – of, liever gezegd, het muzieksignaal – laten zien. Begrippen zoals streaming, bluetooth en wifi hebben zich in evenzeer korte tijd aangediend en maken inmiddels onlosmakelijk deel uit van de dagelijkse orde der dingen. Daar staat tegenover dat een meer traditionele wijze van muziekoverdracht en –weergave, zoals bijvoorbeeld de platenspeler, niet van het toneel is verdwenen. Integendeel, “analoog” maakt zelfs een heuse en ook succesvolle rentree.

Muziek en geluid zijn zoals bekend op zichzelf staande analoge begrippen. Dat geldt uiteraard ook voor het sluitstuk van de muziekweergave keten: de luidspreker. Bij al die fundamentele veranderingen die zojuist de revue zijn gepasseerd dringt zich nu de vraag op: is de luidspreker mee geëvalueerd? En heeft die met deze ontwikkelingen gelijke tred gehouden? Wel, voor wat ons betreft: ja! En dat niet alleen. Driade heeft – zoals u dat van ons kunt verwachten – ook nog eens een flinke technologische voorsprong genomen.

We hebben in de markt kunnen zien dat er, om de geschetste ontwikkelingen qua luidsprekertechniek te kunnen volgen, verschillende wegen zijn ingeslagen. Die hebben echter veelal geleid tot  – op z’n zachtst gezegd – onorthodoxe oplossingen. Nu kunnen wij ons voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op een contraptie die rechtstreeks uit een Star Wars-film afkomstig lijkt te zijn om in zijn of haar interieur te verwelkomen. Om nog maar te zwijgen van mini systemen die vanuit hun fysieke en technische beperkingen maar moeizaam de uitdaging van het te verwerken muziekaanbod aan kunnen gaan. Met een onacceptabele weergavekwaliteit als resultaat.

Uw favoriete muziek verdient beter. Of, liever nog, het beste. Daarom is er nu de nieuwe generatie Driade luidsprekers. Ervaar de oogstrelende beleving van de onmiskenbare, onderscheidende en karakteristieke vormgeving. En natuurlijk de betoverende, onvergelijkbare Driade sound.

Driade, the shape of sound to come

Info Drivers
Alle Driade drivers worden exclusief geproduceerd door LPG-ETON GmbH, Neu-Ulm.
Driade drivers zijn ontworpen door Arnold Heres (Driade) in samenwerking met Philipp Vavron (LPG).
Alle 4” en 7” drivers hebben hetzelfde luchtstroom geoptimaliseerde magneetsysteem met een geventileerde fase-plug constructie.
Onze met hand gelakte zijden dome-tweeters hebben een extreem lage resonantie frequentie van 570-680 Hz en gebruikt een luchtstroom geoptimaliseerd volume.